In de pers

Koesterkisten oftewel herinneringsdoos van Lytse Skat in het programma Liefde voor later van de KRO in het najaar van 2015

9 september 2015

Vorig jaar is Lytse Skat benadert door de KRO om koesterkisten te leveren voor het programma ‘Liefde voor later’ gepresenteerd door Anita Witzier. Wellicht kennen jullie het programma dat twee jaar terug ook uitgezonden is. Ik heb een aantal afleveringen gezien en vond het zeer aangrijpend. Ze volgen een gezin waarin één van de ouders ongeneeslijk ziek is in de laatste levensfase. Met behulp van een herinneringsdoos, (zo word deze genoemd in het programma) verzamelt de zieke ouder tastbare herinneringen, die voor de achterblijvende kinderen waardevol zijn voor later. Toen zag ik dat er ook een houten kistje voor gebruikt werd en dacht ‘Hé eigenlijk zou het de Koesterkist van Lytse Skat moeten zijn!’ Toen heb ik getracht om de koesterkisten onder de aandacht te brengen bij de KRO, maar kreeg op dat moment geen respons..Maar een jaar later kreeg ik toch de bestelling voor een aantal koesterkisten! Daar was ik natuurlijk heel blij mee! Toen heb ik ze verteld van de mogelijkheden voor het printen van de koesterkisten, want dat is nou juist wat de koesterkist van Lytse Skat zo speciaal maakt. Ik heb lang in spanning gezeten en afgewacht of er een bestelling met een print kwam. Gelukkig is er nu één koesterkist waarvan het deksel geprint is. Natuurlijk hoop ik dat er straks meer volgen die er ook een print op willen laten maken, dat zou voor Lytse Skat Koesterkisten prachtige reclame zijn! Het duurt niet lang en dan komt de eerste uitzending, kijken jullie mee? https://www.kro-ncrv.nl/liefdevoorlater/370-5730-over-het-programma

Actie kaartopmaat.nl

8 maart 2014

Zoals ik laatst al schreef op deze weblog, is het mijn wens om Facebook prominenter in beeld te brengen en meer volgers te krijgen. Want op www.facebook.com/LytseSkat staan altijd de meest relevante nieuwtjes op. Hier zo’n nieuwtje!

Ik heb een tijdje geleden op mijn pagina bekend gemaakt dat er binnenkort een actie gestart wordt met KaartopMaat.nl www.kaartopmaat.nl . Zo leuk! Vanaf volgende week maandag 10 maart t/m 31 maart maak je kans om een witte koesterkist te winnen met twee prints t.w.v. €135! Het enige wat je hoeft te doen is de pagina en de actie van KaartopMaat te liken en de actie te delen met je vrienden.

Hoe ik bij deze actie kom? Nou, dat is nog eens een leuk verhaal. Mijn nichtje loopt op dit moment stage bij KaartopMaat. Ze had de opdracht gekregen om andere partijen te benaderen voor een leuke actie voor op Facebook. Ze dacht gelijk aan mijn koesterkisten. Deze passen namelijk heel goed bij de doelgroep. Een koesterkist past net zoals een kaartje goed bij speciale gelegenheden zoals trouwen, een geboorte, jubileum of bij een verjaardag.

Ik kan je vertellen dat KaartopMaat een prachtige collectie aan kaarten heeft. Ga zelf maar eens een kijkje nemen en houd vooral hun Facebook https://www.facebook.com/kaartopmaat in de gaten!

Nieuwe site Lytse Skat-Koesterkisten

11 januari

Momenteel is Lytse Skat ‘achter de schermen’ bezig om de site te vernieuwen. Dat kost best veel tijd, maar is zeker leuk om te doen!

Zoals je de site nu ziet, bestaat deze bijna 5 jaar. Gedurende de jaren is er best veel veranderd. Zo is Lytse Skat onlangs gestopt met de meubels en zijn de koesterkisten behalve voor kinderen ook een prachtig item voor volwassenen. Daarom zal de layout ook een andere uitstraling krijgen. Tevens wil Lytse Skat het menu aanpassen en eenvoudiger maken. Daarbij de wens om Facebook prominenter in beeld te brengen want daar staan altijd de meest relevante nieuwtjes op! Wat ook een speerpunt is, is om de site hoger in Google te krijgen! Nu is de vraag aan jou: heb je ideeën, ervaring met het maken van lay-out, tekst, ranken in Google of anderzijds dan zou Lytse Skat het zeer op prijs stellen dat je met haar meedenkt! Dus mail naar info@lytseskat.nl of laat een bericht achter op facebook www.facebook.com/LytseSkat alvast hartelijk dank!

Lytse Skat-Koesterkisten aanwezig op ‘Ladies night’ in Balk

13 november 2013

Aanstaande zaterdag 16 november wordt er in MFC De Treemter te Balk een ‘Lady’s Night’ georganiseerd. Het belooft een zeer gezellige avond te worden met een groot en divers aanbod van wel 36 standhouders! Kom ook met je vriendinnen en bewonder de bijzondere showmodellen van Lytse Skat-Koesterkisten, geniet van modeshows, optredens van Universal Gym, doe mee aan een Zumba dansworkshop en laat je smaakpupillen verwennen door de kookkunsten van Hotel Jans en Rox’s Saté. De avond wordt omlijst door muziek van een vrouwelijke DJ, begint om 19.00 en eindigt om 23.30. Zalencentrum De Treemter vindt je aan de Bogermanstraat 3 in Balk. De entree is GRATIS!

Koesterkisten van Lytse Skat op Heit & Mem Beurs Leeuwarden

22 oktober 2013

Aankomend weekend sta ik met de koesterkisten van Lytse Skat op de Heit & Mem beurs in Leeuwarden. Afgaand op het enorme succes van het Friestalige tijdschrift Heit & Mem zijn de verwachtingen hoog gespannen. De spiksplinternieuwe beurs richt zich met “alles” rondom het kind op aanstaande en kersverse ouders en gezinnen met peuters, kleuters en kinderen tot zelfs 12 jaar. En niet te vergeten op de kinderen zelf en natuurlijk op de opa’s en oma’s. De HEIT & MEM-beurs is voor jong en oud een waar feest! https://heitmembeurs.nl/. Voor Lytse Skat een unieke kans om de vele mogelijkheden van de Koesterkisten te presenteren. Onze stand is te vinden onder nummer 5133 vlakbij het horeca terras. Kom ook en profiteer van onze kortingsactie! Tot ziens, oant sjen.

Herinneringsdoos uit ‘liefde voor later’ geassocieerd met koesterkist

3 juli 2013

Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor Lytse Skat-koesterkisten. Ik nam deel aan de jaar markt 'Sipelsneon' in Sloten. Er waren veel belangstellende bezoekers die mijn stand bezochten. De tinnen tandendoosjes, lavendelharten, kleine bewaardoosjes vielen goed in de smaak. Ik neem deze aanvullende verkoopwaar graag mee naar markten en beurzen. Natuurlijk zijn de Koesterkisten hét product maar vaak niet om per direct te verkopen. Daarvoor moet vaak even een gelegenheid zijn, zoals geboorte, trouwen o.i.d.

Wat opviel, was dat veel mensen begonnen over het nieuwe programma van Anita Witzier 'in liefde voor later'. Daarin worden een ongeneeslijke zieke vader of moeder uit jonge gezinnen gevolgd en geïnterviewd. De herinneringsdoos staat hierin centraal als verwerkingsthema. Veel mensen associeerden dat met mijn koesterkisten. Vandaag had ik een koesterkist met vlinders mee. Deze heb ik verkocht aan iemand die net haar kindje verloren was bij de geboorte, een hele ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Juist zij was op zoek naar zo'n herinneringskistje. Ze was er ontzettend blij mee en kan zo mooi alle dierbare spulletjes en kaarten van haar overleden kindje bewaren. De visitekaartjes en flyers namen gretig aftrek en ik verwacht dan ook zeker nog bestellingen naar aanleiding van deze jaarmarkt!

Koesterkist op beurs Vrouw in Leeuwarden

5 maart 2013

Mensen blij maken met mijn koesterkisten, dat is mijn passie. Ik ben dan ook voortdurend bezig om mijn producten nog beter te maken en te promoten.

Aankomend weekeinde 8 t/m 10 maart kun je deze koesterkist van Lytse Skat op beurs ‘Vrouw’ in Leeuwarden in stand 4036 van Photogifts.nl bewonderen.

Photogifts.nl is onderdeel van ZWF Ontwerp in Bolsward. Al vanaf het begin werk ik met hen samen. Hier worden de koesterkistonderdelen geprint. Ik ben erg blij met deze partner, want ook hier wordt met passie gewerkt. En heel belangrijk, ZWF Ontwerp, denkt met mij mee.

Onlangs heeft ZWF Ontwerp een nieuwe machine in gebruik genomen, waarmee de prints in hogere resolutie gedrukt kunnen worden en dus nog scherper zijn. En zo worden de koesterkisten nog mooier!

Koesterkist traditie

1 maart 2013

Tijd voor wat statistieken! Ik heb ontdekt dat 60 procent van de koesterkistenkopers een ‘terugkerende klant’ is. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat deze koesterkistenkopers zeer tevreden zijn over het product.

Natuurlijk zie ik zelf ook de blije gezichten als de koesterkisten worden opgehaald. Ik merk bij sommige families dat het geven van een koesterkist bij de geboorte van een kind of kleinkind al een heuse traditie is geworden! En dat doet me zo goed!

Ik hoop nog heel veel opa’s en oma’s, broers en zussen, vrienden en vriendinnen blij te maken met een koesterkist.

Nieuwjaarswens

Geef een koesterkist als Sint of Kerstcadeau!

21 november 2012

Vaak is het moeilijk kiezen in het enorme aanbod van geschenken in de feestmaanden. Je wilt een geliefd iemand graag verrassen met een persoonlijk cadeau op speciale dagen zoals Kerst of op Sinterklaas. Wellicht is het een idee om een bijzondere koesterkist te laten maken!
Zelfs voor bedrijven heb ik de mogelijkheid om een gepersonaliseerde koesterkist te maken. Dan print ik er bijvoorbeeld het bedrijfslogo, een tekst over de visie, of er een bijzonder gedicht op!
Inmiddels heb ik al een aantal aanvragen binnen om een mooie koesterkist te maken. Het is fijn dat de klanten me hiervoor tijdig benaderen zodat ik genoeg tijd heb voor het maken van een ontwerp.
Dus mocht je na het lezen van deze blog ook een koesterkist willen laten maken, wacht dan niet te lang zodat de aanvraag nog op tijd verwerkt kan worden!

Kwaliteitsverbetering van de koesterkisten

7 november 2012

De koesterkisten van Lytse Skat worden door Empatec in Franeker geproduceerd. In overleg wordt er gekeken of er verbeteringen met betrekking tot de constructie mogelijk zijn. Tegenwoordig worden de panelen met een ronding gevreesd waardoor er geen scherpe hoeken meer aan de kisten ontstaan. Ik ben hier zeer tevreden mee, temeer omdat ik de kindvriendelijkheid van het product hoog in het vaandel heb staan. Bovendien ziet het er mooier uit en blijkt een kleine aanpassing een grote vooruitgang!

Koesterkisten verkocht naar het buitenland

24 september 2012

Toch aardig om even met jullie te delen dat een aantal koesterkisten naar het buitenland zijn vertrokken. Er komen al geruime tijd bestellingen uit België. Dit voorjaar had ik er zelfs drie achter elkaar! Op de vraag hoe de klanten aan het product Koesterkist zijn gekomen bleek dat ze via de zoekmachine op de site van Lytse Skat waren gekomen. Voorts zijn er 2 Koesterkisten ongemonteerd naar Amerika gegaan. Deze klant had al eerder voor de kleinkinderen in Nederland een mooie koesterkist laten maken. In deze familie is het een traditie geworden om alle kleinkinderen er één te geven. Ze zijn vooralsnog gezegend met kleindochters en voor hen maakte ik een bloemen poef met naam en datum zoals afgebeeld.De opa en oma nemen ze mee in het vliegtuig en monteren de kisten bij aankomst zelf af.

Voorts staat er ook een koesterkist in Frankrijk en Duitsland. Met de tijd hoop ik natuurlijk dat de Koesterkisten een internationaal bekend product gaat worden!

Geen geboortelepel maar een koesterkist

25 augustus 2012

Net voor de vakantie kreeg ik een aanvraag voor het maken van 3 koesterkisten.

De oma van de kleinkinderen voor wie de koesterkisten bedoelt waren, had het interview wat omrop Fryslân op 4 mei in het programma 'Omnium' over de koesterkisten van Lytse Skat uitgezonden gehoord en dacht: “Dat wil ik mijn kleinkinderen geven in plaats van een geboortelepel”. Ze vond het zo'n origineel idee en de gedachte achter de koesterkisten om er persoonlijke spullen in te bewaren sprak haar erg aan. Zo kwam ze hier en had de geboortekaartjes en een aantal foto's van de kinderen meegenomen. In overleg hebben we er een mooi ontwerp voor op de voorkant van de kisten van gemaakt. Ze heeft er gestoffeerde deksels bij besteld, zodat het ook een praktische zitplaats voor op de kinderkamer is.

Een poosje terug heeft ze me opgebeld om te vertellen dat ze ze cadeau had gedaan en dat ze echt superblij met dit bijzondere cadeau waren. Zulke reacties doen me natuurlijk erg goed en het blijft fantastisch om zulke mooie koesterkisten te ontwerpen waar menigeen een leven lang plezier van zal hebben!

Bestelling naar aanleiding van bewaarde flyer

26 januari 2012

Het is alweer twee en een half jaar terug toen ik voor het eerst Lytse Skat introduceerde op de Country fair in Harich. Toen al waren de bezoekers erg enthousiast over de mogelijkheden van de koesterkisten. Destijds ben ik ook begonnen met kindermeubels. Dat loopt helaas lang zo goed niet als de koesterkisten dat doen. Daar heb ik er inmiddels zo'n 150 van verkocht. Nu had ik laatst een bestelling van een klant waarmee ik even telefonisch contact had over het ontwerp. Ik vroeg haar hoe ze Lytse Skat en haar koesterkisten had gevonden. Ilona vertelde me dat ze destijds op de fair geweest was met haar ouders en ze was toen al helemaal onder de indruk van de koesterkisten. Nu er in de familie weer een kleine geboren was, had haar moeder voorgesteld een luiertaart te maken, maar dat vond zij geen goed plan: “Mam ik weet iets wat veel origineler is!” En zo kreeg ik de bestelling voor een rondom geprinte koesterkist voor kleine Casper. Het was nog een pittige opdracht. Het geboortekaartje bestond uit een 'draken-familie' wat in piramide vorm uitgezet kon worden. Het leuke was dat je de staarten over de zijkanten naar achteren in een hart kon laten vallen. Het is zoals je op bijgaande foto kunt zien een zeer geslaagde koesterkist. Zelf ben ik er dan ook best trots op dat deze zo mooi gelukt is. De reactie van Ilona was ook hartverwarmend: “Wij zijn echt super blij met hoe mooi de kist is geworden. We hebben het op kerst avond cadeau gegeven aan mijn broer en schoonzus. Mijn schoonzus kon het niet droog houden (hormonen). "Nu krijg ik 2 jaloerse dochters die dat ook willen", Zei mijn schoonzus. Waarschijnlijk krijg je nog wel van haar te horen dan.
Ik ga in ieder geval een flyer bij mij op het werk ophangen, ben erg enthousiast en dat wil ik doorgegeven!!

Ik wens je een fijne jaarwisseling en misschien heb ik dan weer een nieuw idee in petto voor jou.

Groetjes Ilona Boddeke - Venema

Bedrijven en organisaties ontdekken de koesterkist als het perfecte kraamcadeau

25 oktober

Het maken van de koesterkisten en herinneringskisten is nog steeds het leukste wat er is. Vind ik. Helemaal als ik de bestellingen aflever en mensen helemaal blij worden van het resultaat.

Ik blijf daarom zoeken naar manieren om nog meer mensen blij te kunnen maken met een koesterkist als origineel kraamcadeau, of een herinneringskist, voor een overleden dierbare.

Een poos geleden heb ik een mailing gestuurd naar de personeelsverenigingen van bedrijven en organisaties in de regio. Van die mailing zijn er nu een paar organisaties die zich hebben gemeld.

Zo mag ik voor de zwangere werknemers van een huisartsenpost en van een kinderdagverblijf koesterkisten maken. De collega’s waar een kindje is geboren, krijgen allemaal een koesterkist. Maar geen enkele koesterkist is hetzelfde. Want ook voor deze koesterkisten geldt dat ze zo persoonlijk gemaakt kunnen worden, als gewenst.

Dat betekent dat het geboortekaartje op de kist geprint kan worden, maar natuurlijk ook foto’s en zelfs het bedrijfslogo kan erop.

Wordt er bij u op het werk vaak gezocht naar een origineel kraamcadeau? En is het iedere keer weer een probleem? Bel me of stuur een mailtje. Dan bespreken we de mogelijkheden. Eventueel maken we een afspraak en neem ik ook wat voorbeelden mee. Afhankelijk van het budget kan ik kijken, wat ik voor die prijs kan bieden!

Dan kan ik in de toekomst nog meer mensen blij maken met een koesterkist! En daar word ik dan ook weer blij van!

Borden gemaakt door Lytse Skat

Wegwijsborden van Lytse Skat bij zorgboerderij Kleurrijk in Oudemirdum

Ik heb alweer een poosje niet geblogd. Ik heb dan ook een pittige klus. In ben gevraagd om in korte tijd de zorgboerderij Kleurrijk Oudemirdum te voorzien van bewegwijzeringsborden en borden met pictogrammen.

Zaterdag 28 mei is de Open Dag bij de zorgboerderij bit.ly/lcBi1n dus dan moet alles natuurlijk afgeleverd, opgehangen en bevestigd zijn. Ik sta trouwens zaterdag ook met enkele Lytse Skat-producten zoals de koesterkisten en een paar houten kindermeubels op de Open Dag. Er worden veel mensen verwacht.

Het is voor het eerst dat ik een grote opdracht hebt om ook prints te leveren op ons nieuwe product: geborsteld aluminimum.

Het terrein van de zorgboerderij is ongeveer 1 hectare. Dus overal moeten borden komen die het publiek wijzen naar de belevingstuin, theeschenkerij, de winkel en de kaarsenmakerij bijvoorbeeld.

Ook maken we borden met daarop pictogrammen. Plaatjes, zodat de gehandicapte bewoners die niet kunnen lezen, begrijpen wat er bedoeld wordt. Zo maken we borden met pictogrammen met daarop plaatjes van horen, zien, voelen en ruiken voor in de belevingstuin.

Eerder maakte ik al eens een entreebord met het logo van de zorgboerderij. Daar is deze grote opdracht dus uit voort gekomen. Ik ben er erg blij mee! Misschien brengt het ook anderen op het idee om eens te kiezen voor een minder zakelijke uitstraling, dan we gewend zijn. Ik bespreek graag de mogelijkheden!

29 mei 2011

Gisteren was de opening van boerderij kleurrijk. We hebben ontzettend veel goede reacties gehad van de vele belangstellenden op de bewegwijzering gemaakt door Lytse Skat. De prints zijn gemaakt op geborsteld aluminium wat een stoere uitstraling geeft. Na deze prachtige opdracht hopen we dat meer bedrijven ons zullen benaderen!

Ladiesnight en Lady’s Day!

4 april 2011

Ook Friesland lijkt mee te doen aan de trend van Ladiesnights en andere speciale vrouwenevents! Ik word geregeld benaderd door organisatoren om met de koesterkisten van Lytse Skat naar evenementen en beurzen te komen. Het kost me teveel tijd om op alle beurzen te gaan staan, dus maak ik een selectie.

De eerstvolgende beurs waar je onze persoonlijke geboorte-, trouw- en koesterkisten kunt bewonderen is de Mama Kinderdag/Lady’s Day https://www.mamakinderdag.nl/drachten/mama-kinderdag-fair-drachten op zondag 10 april in het Fries Congres Centrum in Drachten.

Het is een beurs die wordt georganiseerd door webwinkel Cool & Gaaf https://www.coolengaaf.nl/ met zaken waar vrouwen dol op zijn zoals woonaccessoires, sieraden, make-up en kinderkleding.

Ook zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen, zoals een springkussen, en schminken.

In de Lytse Skat-stand Nr. 17 is er ook van alles te doenvoor de kinderen. Pimp je eigen bewaardoosje met glitters en plakkertjes en als ie klaar is pakken we m ook nog leuk voor je in (kosten 2,50 euro).

Ik ben van plan om op deze beurs ook inzicht te geven in hoe de koesterkisten worden gemaakt en hoe wij de kisten afmonteren. Natuurlijk is het ook mogelijk om op de beurs een koesterkist te bestellen of om inspiratie op te doen.

De andere beurs waar ik deze maand sta, is de Ladiesnight op donderdagavond 26 april van 20.00 tot 22.00 uur in dorpshuis it Joo in Oudega (W).

Kom je ook?

In een week 80 volgers erbij op twitter!!

14 januari 2010

Zit jij al op twitter https://twitter.com/#!/Lytseskat ? Mij wordt aangeraden, als beginnende ondernemer, om vooral actief te zijn op de social media. Dus ben ik nu al ruim een half jaar actief op twitter. Nou ja, actief. Ik had me aangemeld en liet af en toe van me horen.

Dan is het natuurlijk wel leuk dat er ook wat mensen op twitter zitten die je volgen. Dat waren er nog niet heel veel, maar nu heb ik in een week tachtig volgers erbij gekregen!

En dat is leuk, want als ik nu wat twitter, krijg ik geregeld respons. Ik krijg bijvoorbeeld vragen over wat ik doe. En dan leg ik uit dat ik koesterkisten maak, van hout, waar je allerlei prints op kunt laten drukken.

Zo kwam ik ook deze vraag tegen van kiddiezkidswear https://www.kiddiezkidswear.nl/ : ‘Wie oh wie wil er een mooie prijs beschikbaar stellen voor onze kleurwedstrijd, uiteraard tegen reklame voor jou shop #durf te vragen’

Kreeg vandaag dit mailtje "super leuk dat je dit beschikbaar wilt stellen, shoptopia https://www.shoptopia.nl/ collegae zijn enthousiast, wacht nog op een paar reacties maar denk wel dat we gebruik gaan maken van je aanbod."

Ik heb besloten om een print van de kleurplaat op een houten paneel van 40 x 40 cm. beschikbaar te stellen, voor de winnaar van de kleurwedstrijd.

Via twitter kwam ik ook in contact met kidscadeaus https://www.kidscadeaus.nl/ , ondernemers uit Friesland die werken aan een webshop met kraam- en kindercadeaus. Het leuke van twitter is dat ik heel makkelijk met mensen uit mijn branche (webwinkels, special cadeaus) in contact kom.

Ik wil het komend jaar echt meer gebruik maken van twitter en wil binnen korte tijd naar de 500 volgers toe. Voor de500ste volger maak ik trouwens gratis een koesterkist!

Oja en wil je nog weten hoe ik in een week tijd aan 80 volgers ben gekomen? Ik ben zelf flink wat mensen gaan volgen en die volgen dus terug! En de honderdste volger heb ik beloond met een kortingsbon. Ik spreek je op twitter!

Nadere info volgt nog.

Koesterkisten in trek bij volwassenen

14 januari 2011

2011 is voor mij goed begonnen! Ik kan me herinneren dat vorig jaar in januari er praktisch geen aanvragen voor koesterkisten binnenkwamen. Maar dit jaar is dit compleet anders. Ik heb nu al meer dan zes aanvragen binnen. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!

Wat mij opvalt is dat er steeds meer aanvragen binnenkomen voor koesterkisten voor volwassenen. Koesterkisten zijn geliefde kraamcadeaus, heel persoonlijk en een blijvend cadeau. Maar ook voor mensen die een mijlpaal bereiken, die bijvoorbeeld 40 of 50 jaar worden, krijgen graag een koesterkist cadeau.

Vaak worden op de koesterkisten voor volwassenen een jeugdfoto geprint, het geboortekaartje en vaak ook de geboortedatum en de datum van nu. Laatst heb ik zelfs een geboortetegel gescand en afgedrukt op de kist. Ook een leuk idee! Sommigen laten de deksel van de kist vrij, zodat de jarige zelf nog een print uit kan zoeken om op het deksel te printen.

Van mijn klanten hoor ik dat ze de zolder afzoeken en de kasten doorgaan op zoek naar persoonlijke spulletjes van de zus, zoon of vriendin. Die spulletjes gaan in de kist en geven ze zo cadeau.

Ik ben blij dat de koesterkisten zo aanslaan. Ik heb het idee dat de investeringen en op veel markten en beurzen staan, zijn vruchten begint af te werpen. Een fijn idee. Dat betekent trouwens niet dat we nu maar achterover gaan leunen. Ik heb al weer een paar leuke beurzen en markten gezien. Als ik de knoop doorhak, laat ik je weten op welke beurzen ik sta.

Hou deze blog in de gaten. Zo heb ik onder andere plannen voor een bijzondere Valentijnsactie! Daarover binnenkort meer!

Reacties klanten

5 januari 2011

Eerder had ik het al beloofd....bij deze een aantal geweldig leuke reacties van klanten; hier doen we het voor!!

Janneke was ontzettend verrast en er ook erg blij mee. Leuk om een cadeau te geven wat iemand echt iets doet. Het is jammer dat jij de reacties van mensen die zoiets moois krijgen dan weer niet ziet. Ze vond de witte kleur erg mooi, ze
kende ze alleen blank.

Niet alleen Ria en Marco maar de hele familie en vrienden groep vonden de kist geweldig!!Hij was ook echt prachtig, nogmaals heel erg bedankt!

De koesterkist is met gejuich ontvangen, ze waren helemaal onder de indruk!En vonden het zeker een heel bijzonder en origineel cadeau. Thomas vond hem ook prachtig en zei: Dat ben ik!!!!!

De papa en mama van Nienke waren hartstikke blij met het koesterkistje,
dus nogmaals bedankt!

Ik wil je nog even een mailtje sturen om te bedanken voor de PRACHTIGE geboortekist. Mijn zus en haar vriend hebben hem met heel veel enthousiasme in ontvangst genomen. Moet zeggen dat ik behoorlijk jaloers was in de positieve zin. De kleuren en de foto’s en het idee, zo super en origineel. Hij staat ook al op je site zag ik, leuk. Via deze weg wens ik je een TOP 2011 met maar veel nieuwe klanten.

Heb je nog niet eens laten weten hoe mooi ik m vond ! Echt heel stevig en stabiel en een mooie bedrukking! Mijn collega vond de koesterkist ook heel mooi, hij was heel enthousiast en zijn vrouw nog meer! Het is echt een leuk kado om te geven.

De koesterkisten zijn een groot succes geworden je hebt echt heel erg succes van je werk gehad. Ik had er een toespraakje bij dat de schatten des levens en van de geest hierin een plaatsje zouden krijgen! Er is veel om je internet nummer gevraagd en ook naar gekeken in de kisten. Het zijn natuurlijk allemaal jongelui van in de dertig dus daar krijg je beslist nog reacties op.Ik wil je wel heel erg bedanken voor al je moeite en meedenken van dit project!

Terugblik 2010

31 december 2010

Het was een roerig jaar. Onze leverancier van de koesterkisten, waar we zo tevreden over waren, ging failliet. We moesten op zoek naar een nieuwe leverancier met het juiste materiaal en affiniteit met ons product.
Dat viel nog niet mee.
Een tussenoplossing diende zich aan. Een particulier die het maken van de kisten wel op zich wilde nemen.
Het blijft een gok, want onze kwaliteitseisen zijn hoog.
Daar bleek dan ook het probleem te zitten.

De kisten die deze particulier voor ons had gemaakt, waren ver, ver onder de maat.
Er mankeerde van alles aan, hij had verschillende soorten hout door elkaar gebruikt, veel te goedkope materialen gekozen, slecht gelakt. Kortom deze kisten wilden wij niet aan onze klanten leveren! We hebben wel vijftig kisten bij deze man laten staan.

Net nu het zo druk was met bestellingen, moest ik alle klanten mailen/bellen om te vertellen dat de koesterkisten tot onze teleurstelling later geleverd zouden worden dan we hadden afgesproken.
Gelukkig maakte niemand er een probleem van! Er werd met begrip gereageerd! Fantastisch! Het lukte nog net om de 11 koesterkisten die in bestelling waren voor de kerstdagen te leveren. Ze zijn tijdens de kerstdagen cadeau gedaan en ik ben erg benieuwd naar de reacties van de ontvangers die tijdens deze feestdagen verrast werden met zo'n bijzonder cadeau! Ik laat het jullie zo snel mogelijk weten!

Inmiddels hebben we een nieuwe, betrouwbare leverancier gevonden, Empatec in Franeker https://www.empatec.nl/pageid=131/Vestiging_Franeker.html. Hier konden we nog voor de kerst de bestellingen ophalen, die we in eerste instantie elders hadden laten maken. Wij vinden het fijn dat we bij deze leverancier bovendien kunnen bijdragen aan de sociale doelstellingen van Empatec.

En het mooie is dat de populaire wit gelakte kisten hier veel goedkoper gemaakt kunnen worden, dan bij de vorige leverancier. We halveren de prijzen!
Daar staat tegenover dat we de basisprijs helaas met 10 euro moeten verhogen. De kosten stijgen en we stoppen er veel tijd in om de koesterkisten helemaal op maat en naar wens te maken.

Wat ook een opsteker is voor ons is dat onze koesterkisten nu ook te vinden zijn in de populaire webshop van Simply Dutch https://www.simplydutch.com/babyproducten/. Via deze site zijn superleuke, hippe cadeaus te koop, die allemaal in Nederland zijn geproduceerd. En dat wordt tegenwoordig steeds zeldzamer! Ik ben er trots op dat onze koesterkisten via Simply Dutch nu ook te bestellen zijn! Ik kwam de ondernemers achter de webshop het afgelopen jaar tegen op de Negen Maandenbeurs. Meteen waren ze enthousiast over onze producten. Ik denk dat met deze samenwerking onze koesterkisten bij een nog groter publiek bekend worden!

We zien het nieuwe jaar dus weer met veel vertrouwen tegemoet!

We zijn ontdekt!

5 november 2010

Dat we bijzondere producten maken, waar veel mensen heel blij van worden, wordt gelukkig in steeds grotere kring bekend. We waren nog maar net begonnen en toen stonden we al in bijna alle regionale kranten in Nederland (een verhaal overgenomen uit de Leeuwarder Courant).

Deze zomer werden we ontdekt door de Ariadne atHome Kinderen. In het najaarsnummer 2010 staat in de rubriek Websites "Lytse Skat" vermeld. Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Want het blijft zoeken hoe je de mensen duidelijk maakt dat we bestaan. En hele bijzondere cadeaus maken voor mensen die echt iets blijvends en persoonlijks willen geven!

Ik ben dan ook heel blij met een mailtje dat ik onlangs kreeg van SimplyDutch. www.simplydutch.com SimplyDutch is eigenlijk een verzameling van webshops. En de naam zegt het al, het gaat om producten die allemaal in Nederland worden gemaakt. Bekend zijn bijvoorbeeld de gehaakte knuffels van Anne-Claire Petit, wolvilten handpoppen van Owie Kiddie en houten deurknoppen van Pakhuis Oost. En binnenkort zijn dus ook de koesterkisten van Lytse Skat via SimplyDutch.nl te bestellen!

SimplyDutch is zo enthousiast dat de koesterkisten ook worden gepresenteerd op de Jonge Gezinnen Beurs in Utrecht www.jongegezinnenbeurs.nl/Beurs.htm van 4 tot en met 7 november en op de 9 maandenbeurs www.negenmaandenbeurs.nl/nl/nl/pages/default.aspx van 16 tot en met 20 februari in Amsterdam. Ik ben heel blij dat andere ondernemers mij zo steunen. Zo ben ik via de fair in contact gekomen met de meiden van Alleskitz https://www.alleskitz.nl/ ook zij waren geïnteresseerd in mijn producten en willen ze aanbieden op hun webshop.

De koesterkisten zijn trouwens sinds kort ook te spotten bij Babyhuis Wierdsma in Sneek www.babyhuis.nl en bij lifestylewinkel Liefs uit Lemmer. Ik hoop dat de kleurige kisten die ik daar onlangs heb afgeleverd, veel mensen op het idee brengt om een koesterkist bij mij te bestellen!

Heb jij een idee hoe ik meer bekendheid kan geven aan de producten van Lytse Skat? Ik vind het leuk als je met mee wilt denken! Mail je idee naar info@lytseskat.nl en ik hou je op de hoogte!

Filmpje van het productieproces doet het goed op de beurs

Ik kijk zeer tevreden terug op de Country Fair Friesland in Ysbrechtum. Vier dagen lang (van 22 tot en met 25 oktober) stonden we met onze koesterkisten op deze Fair. En de reacties waren weer super!

In eerste instantie maakte ik me een beetje zorgen om de plek op de beurs. Ik had gekozen voor een plekje in de verzameltent, een grote tent waar veel verschillende standhouders staan. Maar ik kreeg al snel een mooie ruime plek, vlakbij de ingang. En omdat het niet alle dagen heel mooi weer was (veel regen) was het juist bij ons in de tent lekker droog en warm en dus lekker druk!

Ik kreeg veel positieve reacties. Mensen die voor het eerst kennis maken met onze koesterkisten staan versteld van de mogelijkheden. Ze zien iets nieuws. En veel mensen noemen het een gat in de markt! Ik heb dan ook stapels flyers en visitekaartjes uitgedeeld.

Wat me opviel is dat veel mannen even stil bleven staan bij onze stand. Zij keken geïnteresseerd naar het filmpje van het productieproces van de koesterkisten. Het filmpje is trouwens ook op YouTube te vinden ( https://www.youtube.com/user/lytseskat?feature=mhsn) Op een groot scherm was het filmpje te zien. Afgewisseld met een filmpje van onze portfolio, de vele prachtige koesterkisten waar we al heel wat ouders en grootouders blij mee hebben gemaakt.

Zondag was de drukste dag van de Country Fair. Fotografe Marika van der Meer (https://www.maricavandermeer.nl/) was er de hele zondag voor de foto-actie. Mensen konden op de fair gratis een foto laten maken van zichzelf, een kind of huisdier. En deze foto’s worden vervolgens op een koesterkist of een houten paneel geprint. Vorig jaar hadden we deze foto-actie ook. Dit jaar werd er minder gebruik van gemaakt. Ik vermoed dat dit te maken had met het terrein, dat nogal modderig was van de vele regen. Ik denk dat de honden te smerig waren voor een mooi portret!

Op zoek naar een nieuwe leverancier

Een paar weken geleden kreeg ik het trieste bericht dat de fabriek die mijn kisten levert, de deuren sluit. Dat betekent dus dat ik op zoek moet naar een nieuwe leverancier. Het liefst zoek ik een fabriek in de buurt. Dat is makkelijk voor het contact.

Ik vind het erg jammer dat de fabrikant Trialis in Wolvega stopt, want we waren zeer tevreden over de kwaliteit van de kisten en de service. De bestellingen waren altijd ruim op tijd klaar.

Bij Trialis werkten mensen van de sociale werkvoorziening. Wij vonden het bijzonder om met onze bestellingen op die manier bij te dragen aan deze maatschappelijke doelstelling.

Ik heb inmiddels al een paar fabrikanten met een CNC-freesmachine benaderd. Het is natuurlijk belangrijk dat de kwaliteit minstens zo goed is! Zodra bekend is wie onze nieuwe kistenleverancier wordt, laat ik dat weten.

Wil je weten hoe onze kisten gemaakt worden? Bekijk dan het YouTube-filmpje ( https://www.youtube.com/user/lytseskat?feature=mhsn) dat wij hebben gemaakt van het hele productieproces!

Overigens hebben we nog een hele voorraad kisten, dus de bestellingen lopen geen gevaar!

Kleine Koesterkisten

13-9'10

Nieuw: kleinere (koester-)kisten

Misschien is het je opgevallen op de website. De term ‘koesterkist’. Een mevrouw uit België bestelde een mooie doopkist. Ik was benieuwd hoe ze mij had gevonden. Ze had op internet gezocht op de term ‘koesterkist’. Een mooie naam voor de kisten die wij aanbieden! Ik had al eerder met de naam koesterksiten rondgelopen; blijkbaar had ik dit zetje nodig om het daadwerkelijk aan te passen.

Het woord ‘kist’ schrikt sommige mensen een beetje af. Het doet hen denken aan bijvoorbeeld doodskisten. Jammer, want wij willen met onze houten kisten juist aandacht vragen voor de dingen die het bewaren waard zijn. Daarom lijkt het mij een goed idee om de term ‘koesterkist’ te introduceren voor de kisten ter ere van de geboorte van een kind of kleinkind, een trouwerij, een doopfeest of adoptie!

Over namen gesproken… ik ben nog op zoek naar een goeie naam voor een kleine maat kist, die vanaf medio september bij ons verkrijgbaar is. De standaardmaat die wij nu voeren is 40 x 40 x 40. Daar komt nu een kleiner kistje van 40 x 32 x 15 bij. Denk aan de grootte van een schoenendoos.

Een kleinere kist is voor veel mensen geschikter voor het plaatsen van de kist in het interieur. De kist laat zich wat makkelijker plaatsen op een kast, of ter decoratie. Bij deze kleinere kisten kan alleen op het deksel geprint worden. De kisten worden geleverd in wit gelakt hout.

Weet jij nog een goede naam voor deze kist met kleiner formaat? Je zou me zeer helpen! Mail je idee naar info@lytseskat.nl. Wie weet kan ik wat voor je terugdoen?

Zodra de foto’s van de kleinere kisten beschikbaar zijn, zijn deze natuurlijk te vinden op website.

Lytse Skat in de media

8-9'10

Ben er heel t

Koesterkist waardevol geschenk voor het leven

klik hier voor het originele krantenartikel

Balkster Courant 16 februari 2012

Koesterkist waardevol geschenk voor het leven

Een hernia zorgde vier jaar geleden ervoor dat Sjoeke Kampen aan bed was gekluisterd. Wedstrijden paardrijden kon ze wel vergeten, dus zocht ze een nieuwe uitdaging om zich in vast te bijten; koesterkisten. ,,Er zijn families waar de koesterkist al een echte traditie is.”

Amanda de Vries

RUIGAHUIZEN ,,Ik geloof er heilig in dat de hernia die ik vier jaar geleden kreeg, me op een ander spoor wilde zetten”, vertelt Sjoeke Kampen. ,,Ik reed graag paard, ook wedstrijden, maar door de hernia was dat niet meer mogelijk. Ik moest lang plat liggen en had alle tijd om na te denken. Voor mijn eigen drie kinderen ontstond toen het idee, om persoonlijke kisten te maken waar ik bijvoorbeeld hun eerste schoentjes en babypakjes in kon opbergen. Door mijn werk als consulente taalbeleid voor peuters en kleuters kwam ik veel in aanraking met ouders. En de gedachte om voor ouders of pakes en beppes iets te maken wat blijvend is, wat zeer treffend hun kinderen of kleinkinderen vertegenwoordigt, bleef maar in mijn hoofd hangen.”

Sjoeke begon voorzichtig. Zoals gezegd eerst met koesterkisten voor haar kinderen. ,,Ik liet bij een bedrijf foto's op hout printen, en het printwerk bleek krasvast en uv-bestendig. En dat moest wel, dat vond ik heel belangrijk. Uiteindelijk slaagde ik erin om drie persoonlijke kisten voor mijn kinderen te maken. Ik zette ze ‘te pronk’ in de kamer en toen dacht ik: ‘dit is super, dit is zo mooi!’. Mijn gezondheid werd gelukkig steeds beter, maar actief paardrijden zat er gewoon niet meer in. En dus startte ik mijn eigen bedrijf ‘lytse skat’.”

De kisten laat de onderneemster uit Ruigahuizen maken bij Empatec. Als een soort bouwpakketjes worden de platen hout van veertig bij veertig centimeter aan haar geleverd. ,,Mensen komen zelf met foto’s of met geboortekaartjes en hebben leuke ideeën en ontwerpen”, legt Sjoeke uit. ,,Soms stuur ik ze wel een beetje. Omdat er zoveel mogelijk is moet ik ze wel begeleiden, anders dan verzandden ze erin. Een mooi voorbeeld daarvan was een dame die met een grote plastic tas bij me kwam met daarin foto’s en tekeningen. Ze kon zelf eigenlijk niet kiezen, maar samen zochten we de mooiste spullen eruit.”

Voor de koesterkisten moest Sjoeke leren om in photoshop te werken, iets dat eerst wel even wennen was. ,,Ik hield me daar een aantal jaren terug helemaal niet mee bezig”, lacht ze. ,,Maar, al doende leer je en nu vind ik het fantastisch om er mee te experimenteren. Voor elke kist maak ik zo’n twee of drie proefdrukken, om te kijken wat het mooiste oogt. Het eindresultaat moet natuurlijk helemaal naar de zin zijn, want een koesterkist laat je maar één keer maken, en daar doe je vervolgens je hele leven mee.”

Uit het hele land, en zelfs ook uit Belgie, komen er verzoeken binnen. En de wensen zijn zeer uiteenlopend. ,,Soms willen mensen een herdenkingskist voor hun overleden kindje. Dat zijn zware, maar ook hele mooie opdrachten. Vooral de eerste keer vond ik het heel moeilijk, maar de reacties waren zo hartverwarmend, dat ik wist: ‘hier ga ik absoluut mee door.’ Verder krijg ik van vele pakes en beppes en jonge ouders verzoeken om geboorte koesterkisten te maken. Dat is ook prachtig om te zien, al die trotste ouders en grootouders. In sommige families is de koesterkist al een echte traditie aan het worden, elk kind of kleinkind krijgt er één! Vaak wordt er een afbeelding naar aanleiding van het geboortekaartje op gedrukt, een foto of een mooi gedichtje. Ik herinner me een keer een aanvraag die supersnel gerealiseerd moest worden. Het betrof een koesterkist voor een bruidspaar. De trouwkaart kwam voorop, een gedicht aan de achterkant en de namen van de gevers op de bodem. Foto’s van de dag zelf werden er ook op geprint. Dit alles in zo’n razend tempo dat het bruidspaar ‘s avonds al hun trouwkist had, vers van de pers!”

Sjoeke ziet ook steeds meer dat broers en zusters een koesterkist laten maken ter herinnering aan hun ouders. ,,Dat zijn emotionele opdrachten. Trouwfoto’s van de ouders en van hun hele levensgeschiedenis worden op de kist geprint, en erin bewaren ze bijvoorbeeld geërfde sierraden of andere betekenisvolle spullen. Op die manier houden ze de herinnering aan ouders levend en verdwijnen fotoalbums niet op een stoffige zolder, maar blijven ze binnen handbereik.”

‘Lytse skat’ groeit gestaag, de naam van het bedrijf dekt de lading eigenlijk al niet meer. Sjoeke is blij met het geleidelijke groeiproces. ,,Mooie, kleine stapjes, zodat het voor mij goed te behappen valt. Iedere keer ben ik bezig om nieuwe invalshoeken te bedenken. Ik maak nu veel kisten van hout, maar wil misschien ook weleens met kunststof werken. Het nadeel van hout is, dat je altijd randjes hebt die niet mooi doorlopen. Het is bewerkelijker, maar ook levendiger. Kunststof kun je tot in de puntjes afwerken, maar oogt wat ‘klinischer’. Ik vind het moeilijk om in te schatten wat de klant wil. Momenteel bekijk ik wat kostentechnisch haalbaar is. Omdat er geen ‘nee’ te koop is – alles wat onder de printplaat past kan op de koesterkist – moet ik zakelijk en realistisch blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden. Doordat ik geen ‘nee’ verkoop heb ik wat dat betreft een product op de markt gebracht met grenzeloze mogelijkheden en dat is een sterk onderscheidend vermogen. Me inleven in klanten en hun wensen, het ontwerpen en het uiteindelijk afmonteren is zo'n mooi proces , daar haal ik ongelofelijk veel voldoening uit. Als je er goed over nadenkt is de koesterkist een waardevol geschenk, een item dat tastbaar alle herinneringen aan geliefden voor het voetlicht haalt.”

Poef in Noorderland nummer 2 2011

Lytse Skat in de ariadne AtHome Kinderen najaar 2010

P E R S B E R I C H T

Ruigahuizen, 14 oktober 2009

Een geboortekist van Lytse Skat is een cadeau voor het leven!

Op zoek naar een origineel cadeau voor de kersverse papa en mama? Al eens gedacht aan een superpersoonlijke geboortekist? Geef een cadeau voor het leven. Een geboortekist van Lytse Skat!


De Lytse Skat-geboortekist van berkenmulitplex is van zo'n goede kwaliteit dat de kist het hele leven mee kan.

De vaders en moeders die een geboortekist van Lytse Skat uitpakken zijn niet zelden ontroerd door het resultaat. Vooral als op de krasvaste geboortekist de foto van de kleine spruit prijkt. Of de tekst en afbeelding van de geboortekaart bijvoorbeeld.

De geboortekist is ideaal om de schatten uit het leven een mooie opbergplek te geven, denk hierbij aan; het eerste rompertje, schoentjes, tekeningen, behaalde medailles etc.

Ook kunnen de kisten gebruikt worden als de ideale opbergplek voor speelgoed, als speelobject of als poef.

Een geboortekist geven is eenvoudig. Mail een afbeelding naar Lytse Skat. Binnen 10 dagen is de kist klaar om opgehaald of opgestuurd te worden! Natuurlijk kan Lytse Skat adviseren voor het beste resultaat.

Over Lytse Skat:

Lytse Skat is een jong bedrijf van Sjoeke Kampen (37), gevestigd in het Friese Ruigahuizen. Lytse Skat betekent letterlijk 'kleine schat'. Voor ondernemer Sjoeke Kampen heeft de naam meerdere betekenissen. Lytse Skat staat niet alleen voor de kleine schatten, de kinderen, kleinkinderen, baby's voor wie de geboortekisten bestemd zijn. Lytse Skat staat ook voor de persoonlijke bezittingen, de schatten die een kind in zijn of haar jonge levensjaren verzamelt. Daarnaast staat Lytse Skat voor de schat aan mogelijkheden die Lytse Skat te bieden heeft.
Het idee voor dit product is ontstaan uit de eigen wens de persoonlijke en dierbare spullen van de kinderen in een in speciaal daarvoor bestemde kist te bewaren. Het printen op hout biedt talloze creatieve mogelijkheden. Zo kan de klant zelf mee bepalen hoe hij zijn mooist denkbare kist ontwerpt! Verder kun je bij LytseSkat ook nog terecht voor fleurige kindermeubelen.

Lytse Skat op de Country Fair

Lytse Skat present op country fair 2010

Beste nieuwsbrieflezer,

Nieuwe standhouders en producten op de fair. Reden te meer om op 22 tot en met 25 oktober te komen genieten van de herfstfair op Epema State te IJsbrechtum.

Nieuwtjes van de fair

Bewonder de koesterkisten van Lytse Skat op de Country Fair 2010-09-03

Een kind krijgen. Opa of oma worden. Het is een van de meest speciale gebeurtenissen in een mensenleven. Daar hoort een bijzonder cadeau bij. Een koesterkist met eigen foto van Lytse Skat.

Lytse Skat is gespecialiseerd in het maken van stevige, echte houten kisten met fotoprints. Dit maakt een kist tot een echt persoonlijk cadeau. De kist is ideaal om bijvoorbeeld de eerste schoentjes en kleertjes van de baby in te bewaren. Ook spelen wij in op de trend van de trouwkisten. Het ideale cadeau voor het bruidspaar dat alles al heeft!

Op de Country Fair laten we zien wat er allemaal mogelijk is: Denk aan hoe je een koesterkist met een mooie omlijsting extra hip en persoonlijk kunt maken.

Wilt u meteen resultaat zien? Kom dan zondag naar onze stand. Fotografe Marica van der Meer uit Workum maakt dan gratis portretten. Op de laptop is meteen te zien hoe de kist eruit komt te zien.

Hiernaast vast een voorproefje:

Met vriendelijke groet, oant sjen,

Organisatieteam Country Fair Friesland

Schatkisten en opbergboxen

DVHN | Gepubliceerd op 22 juni 2009 in de Leeuwarder Courant

Vaak gesignaleerd als kraamcadeautje: een herinneringsdoos waar het geboortekaartje, het ziekenhuisarmbandje, een eerste haarlokje, en een eerste schoentje of pakje prachtig in bewaard kunnen worden. "Mooi", dacht Sjoeke Kampen, "maar waarom ophouden na de babytijd? Waarom niet een schatkist waar memorabilia uit de héle kindertijd in passen?" Lytse Skat was geboren. Haar tuinhuisje doet dienst als showroom.

Pas geleden gaf ze, samen met een groepje vriendinnen, de eerste bewaarkist cadeau aan een net bevallen vriendin. De naam, de geboortedatum en de tekst van het geboortekaartje van de kleine prijkten op het hout. Het was een emotioneel moment, vooral omdat het voor de nieuwe mama een heel persoonlijk cadeau was, maar óók omdat het zo'n beetje de aftrap betekende voor Lytse Skat, het kindermeubelmerk van Sjoeke Kampen uit Ruigahuizen.

In zo'n kist past van alles wat je als ouder graag van je kind wilt bewaren. Al die eerste dingetjes uit de babytijd, maar ook de zwemdiploma's, een dierbaar boekje, die hele mooie tekening, een speciaal speelgoedje. Vul zelf maar in.

"Ik kende natuurlijk de geboortekistjes wel. Je ziet ze de laatste jaren vaker, maar ik had ooit al eens een mooie gevonden op een Amerikaanse website. Daar kon je dan een foto in schuiven om het persoonlijk te maken. Maar het nadeel was: die kistjes zijn altijd zo klein. Zomaar vol