Blog

Aan de slag!

10 februari 2020

Hier moet ik even voor zitten, wat schrijf ik, hoe schrijven anderen, wat wil ik vertellen. Ik schuif het al een paar weken vooruit of ik vergeet het want het is nieuw en zit nog niet in mijn systeem. Wat is een Blog eigenlijk?Een persoonlijk dagboek, dat regelmatig, soms meermalen per dag wordt bijgehouden…oeps, aan de slag dus.

Zoals jullie allemaal wel op facebook of Instagram hebben gelezen, zocht Sjoeke naar een vervanger voor haar Koesterkisten. Dat ben ik dus geworden.Van af 1 Januari ben ik officieel de nieuwe eigenaar van Koesterkisten. En wat heb ik daar toch een leuke reacties op gekregen.

Sjoeke en ik zijn samen al langs bedrijven geweest die ervoor zorgen dat de Koesterkist wordt gemaakt.Samen met de klant zorg ik ervoor dat precies dat op te Koesterkist komt, waar we blij van worden en koesteren.Van Sjoeke kreeg ik haar lijmklemmen mee want er waren bestellingen, dus ik moest in actie.Zij helpt mij nog waar nodig, maar al zeg ik het zelf, het gaat mij best wel goed af. De eerste Koesterkisten zijn gemaakt en opgehaald en daar ben ik best een beetje trots op!

22 januari was ik jarig en wat was ik blij met mijn praktische cadeaus. Lijmklemmen en een boormachine…want zonder krijg ik geen kist in elkaar.

Voor nu mijn eerste Blog….dat regelmatige van een blog ga ik proberen. Het voelt nog wat onwennig.

Hier onder mijn allereerste bestelling. Een koesterkist voor een bijzonder oppas. Op het kaartje zat een houten hart, die hebben we als detail weer terug laten komen op de Koesterkist!

Lytse Skat en samenwerking met bedrijven die mensen met een beperking een werkplek bieden

Blog 7 maart 2019

Het is gelukt. Lytse Skat heeft een nieuwe producent gevonden voor het maken van de kleine Koesterkistjes! De kleine Koesterkist werd eerder gemaakt door Mind-Up dagbesteding in Sneek maar daar waren niet altijd cliënten die dit konden maken. Een poos geleden plaatste Lytse Skat een oproep op FB en daarop kwamen verschillende tips. Ik koos voor de dichtstbijzijnde optie omdat dat wel zo praktisch is natuurlijk. Coriente uit Koudum, een dagbesteding voor mensen met een lichte psychische of/en lichamelijke beperking gaat de kleine Koesterkist maken. Vanmorgen ben ik even langs geweest en werd daar enthousiast ontvangen. Ik kreeg een rondleiding en heb de producten gezien die ze reeds maken, ontzettend leuk! Het is een particulier opgezette organisatie met veel ambitie, zo willen ze het aanbod van werkzaamheden uitbreiden, te denken aan een bakoven, een naaiatelier, een winkel in Koudum. Lytse Skat is ontzettend blij met deze nieuwe partner omdat ik het belangrijk vindt dat mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt passend werk wordt aangeboden. Dit past goed binnen het persoonlijke concept van Lytse Skat; dicht bij de mensen een waardevol, dierbaar en eerlijk product maken. Zo worden de grote Koesterkisten door Empatec in Franeker gemaakt en de kussens worden nog wel bij Mind-up in Sneek gestoffeerd. https://www.empatec.nl/ https://corriente.nl/ https://www.mind-up.nl/

Valentijns actie 2019

Donderdag is het zover, dan is het Valentijnsdag! Zoals de meeste volgers wel weten organiseert Lytse Skat elk jaar weer een Valentijns actie waarmee je een Koesterkist kunt winnen. Iedere keer probeer ik een toepasselijk thema te bedenken en dit jaar is het ´Wie heeft het grootste hart?’. De actie staat nu een week online en er zijn ondertussen 8 mensen genomineerd, maar er kunnen er elk moment nog bij komen en dat maakt het extra spannend! Het is superleuk om te volgen want een paar foto’s hebben nagenoeg hetzelfde aantal likes. Bij deze actie heb ik gevraagd om ook te vermelden waarom iemand juist zo’n Koesterkist verdiend en je ziet aan de warme reacties dat het inderdaad hele lieve mensen zijn die een nominatie krijgen.. eigenlijk verdienen ze allemaal een Koesterkist! Het mooie is dat de genomineerden door deze actie wel mooi even in het zonnetje worden gezet en dat hebben ze zeker verdiend! Mocht jij bij het lezen van deze blog ook nog iemand met een groot hart een Koesterkist gunnen dan heb je vandaag en morgen nog tijd om mee te doen. Bij dezen verwijs ik naar de link van de actie; https://is.gd/UDtnOF en wens je veel succes met mee doen, taggen en liken J . Een lieve groet, Sjoeke & Lytse Skat-Koesterkisten.

Een goed voornemen

11 januari 2019

Oh Help.. ik heb al sinds 2015 niet meer geblogd!! Het zal en het zal steeds, maar komt er niet van. Tig x een goed excuses maar nu maar eens met de billen bloot, bloggen zal je;). Kan ik mezelf verplichten om eens per maand te bloggen? We gaan het proberen, ‘So lets go!’

Stiekem ben ik al bezig met de voorpret van de #Valentijn actie die er binnenkort alweer aan zit te komen. Voor je het weet is het alweer 14 februari! Vorig jaar heb ik het thema al bedacht en als je me blijft volgen dan zal ik het je de volgende keer verklappen! Verder ben ik bezig om de site weer een beetje te updaten. Ook daar is al heel lang niets meer aan gedaan. Eind vorig jaar kreeg ik van een oplettende klant een berichtje dat de site uit de lucht was.. ’Oeps wat zullen we nu beleven?’. Bleek dat de site op een veroudert systeem draaide en nodig aan een update toe was! Ik schoot wel even in de stress toen bleek dat het bedrijf dat dit soort zaken altijd trouw voor mij regelde helemaal van de aardbodem was verdwenen.. Geen Sander die overal wel raad op wist en je te pas en onpas kon bellen. En het rare was dat er nooit een melding van gedaan was! Enfin ik heb nog meer van die mensen om me heen die ik met gekke pc problemen mag lastig vallen, n.l. #Gaastercomp en diegene wist me een ander bedrijf aan te raden dankzij #Papermaker draait alles weer naar wens! Nog een ander probleempje is dat er bij #Mindup momenteel geen mensen zijn die de kleine Koesterkistjes kunnen maken, zo jammer! Maar misschien weet jij iemand of een bedrijfje die dat voor Lytse Skat kunnen maken, dan zou ik dat heel graag van je willen horen!

Zo mijn eerste Blog zit erop! Tot de volgende keer!

Groet Sjoeke

Koesterkisten oftewel herinneringsdoos van Lytse Skat in het programma Liefde voor later van de KRO in het najaar van 2015

9 september 2015

Vorig jaar is Lytse Skat benadert door de KRO om koesterkisten te leveren voor het programma ‘Liefde voor later’ gepresenteerd door Anita Witzier. Wellicht kennen jullie het programma dat twee jaar terug ook uitgezonden is. Ik heb een aantal afleveringen gezien en vond het zeer aangrijpend. Ze volgen een gezin waarin één van de ouders ongeneeslijk ziek is in de laatste levensfase. Met behulp van een herinneringsdoos, (zo word deze genoemd in het programma) verzamelt de zieke ouder tastbare herinneringen, die voor de achterblijvende kinderen waardevol zijn voor later. Toen zag ik dat er ook een houten kistje voor gebruikt werd en dacht ‘Hé eigenlijk zou het de Koesterkist van Lytse Skat moeten zijn!’ Toen heb ik getracht om de koesterkisten onder de aandacht te brengen bij de KRO, maar kreeg op dat moment geen respons..Maar een jaar later kreeg ik toch de bestelling voor een aantal koesterkisten! Daar was ik natuurlijk heel blij mee! Toen heb ik ze verteld van de mogelijkheden voor het printen van de koesterkisten, want dat is nou juist wat de koesterkist van Lytse Skat zo speciaal maakt. Ik heb lang in spanning gezeten en afgewacht of er een bestelling met een print kwam. Gelukkig is er nu één koesterkist waarvan het deksel geprint is. Natuurlijk hoop ik dat er straks meer volgen die er ook een print op willen laten maken, dat zou voor Lytse Skat Koesterkisten prachtige reclame zijn! Het duurt niet lang en dan komt de eerste uitzending, kijken jullie mee? https://www.kro-ncrv.nl/liefdevoorlater/370-5730-over-het-programma

Nieuwe website

10 september

De zomer is voorbij en Lytse Skat heeft niet stilgezeten! De website van Lytse Skat is geheel vernieuwd! Het is een proces dat behoorlijk tijd neemt. Er is getracht om de site overzichtelijker te maken en vergeleken met de vorige site welke meer gericht was op kinderen, moest deze site voor alle leeftijden een mooie uitstraling krijgen. Er is bewust gekozen voor een rustige achtergrond want het zijn de koesterkisten die in het oog moeten springen. De teksten zijn herschreven, er is een ander keuze menu gemaakt en de foto’s van diverse koesterkisten zijn nu in een slide-show geplaatst. Tevens is Face-book van Lytse Skat nu prominenter in beeld gebracht op de site. Daar ben ik ontzettend blij mee! Facebook is niet meer weg te denken. Het werkt plezierig, je hebt snel een foto of een berichtje geplaatst en daarmee onderhoudt je gemakkelijk contact met je publiek en hoop je steeds meer volgers te krijgen! Ook zijn er nu op elke pagina ontzettend leuke reacties van klanten te lezen. Er werd ook overwogen of de site misschien omgezet moest naar een webshop. Daar is niet voor gekozen omdat in onze beleving het product zich daarvoor niet goed leent. De visie is dat de klant zich kan oriënteren op de mogelijkheden en zo zijn enthousiasme wordt gewekt voor het laten maken van zo’n unieke koesterkist. Het is fijn wanneer er vrij snel contact ontstaat met Lytse Skat en de klant via de mail of telefoon om zo tot een afstemming van een gezamenlijk ontwerp te komen. Ben je nieuwsgierig geworden kijk snel op www.lytseskat.nl . Mocht je nog opmerkingen en ideeën hebben voor de site, laat het dan weten door een mail of facebook-bericht te sturen. De site blijft in ontwikkeling en kan ten allen tijde aangepast met misschien wel jou aanvulling!

Actie kaartopmaat.nl

8 maart 2014

Zoals ik laatst al schreef op deze weblog, is het mijn wens om Facebook prominenter in beeld te brengen en meer volgers te krijgen. Want op www.facebook.com/LytseSkat staan altijd de meest relevante nieuwtjes op. Hier zo’n nieuwtje!

Ik heb een tijdje geleden op mijn pagina bekend gemaakt dat er binnenkort een actie gestart wordt met KaartopMaat.nl www.kaartopmaat.nl . Zo leuk! Vanaf volgende week maandag 10 maart t/m 31 maart maak je kans om een witte koesterkist te winnen met twee prints t.w.v. €135! Het enige wat je hoeft te doen is de pagina en de actie van KaartopMaat te liken en de actie te delen met je vrienden.

Hoe ik bij deze actie kom? Nou, dat is nog eens een leuk verhaal. Mijn nichtje loopt op dit moment stage bij KaartopMaat. Ze had de opdracht gekregen om andere partijen te benaderen voor een leuke actie voor op Facebook. Ze dacht gelijk aan mijn koesterkisten. Deze passen namelijk heel goed bij de doelgroep. Een koesterkist past net zoals een kaartje goed bij speciale gelegenheden zoals trouwen, een geboorte, jubileum of bij een verjaardag.

Ik kan je vertellen dat KaartopMaat een prachtige collectie aan kaarten heeft. Ga zelf maar eens een kijkje nemen en houd vooral hun Facebook https://www.facebook.com/kaartopmaat in de gaten!

Nieuwe site Lytse Skat-Koesterkisten

11 januari

Momenteel is Lytse Skat ‘achter de schermen’ bezig om de site te vernieuwen. Dat kost best veel tijd, maar is zeker leuk om te doen!

Zoals je de site nu ziet, bestaat deze bijna 5 jaar. Gedurende de jaren is er best veel veranderd. Zo is Lytse Skat onlangs gestopt met de meubels en zijn de koesterkisten behalve voor kinderen ook een prachtig item voor volwassenen. Daarom zal de layout ook een andere uitstraling krijgen. Tevens wil Lytse Skat het menu aanpassen en eenvoudiger maken. Daarbij de wens om Facebook prominenter in beeld te brengen want daar staan altijd de meest relevante nieuwtjes op! Wat ook een speerpunt is, is om de site hoger in Google te krijgen! Nu is de vraag aan jou: heb je ideeën, ervaring met het maken van lay-out, tekst, ranken in Google of anderzijds dan zou Lytse Skat het zeer op prijs stellen dat je met haar meedenkt! Dus mail naar info@lytseskat.nl of laat een bericht achter op facebook www.facebook.com/LytseSkat alvast hartelijk dank!

Lytse Skat-Koesterkisten aanwezig op ‘Ladies night’ in Balk

13 november 2013

Aanstaande zaterdag 16 november wordt er in MFC De Treemter te Balk een ‘Lady’s Night’ georganiseerd. Het belooft een zeer gezellige avond te worden met een groot en divers aanbod van wel 36 standhouders! Kom ook met je vriendinnen en bewonder de bijzondere showmodellen van Lytse Skat-Koesterkisten, geniet van modeshows, optredens van Universal Gym, doe mee aan een Zumba dansworkshop en laat je smaakpupillen verwennen door de kookkunsten van Hotel Jans en Rox’s Saté. De avond wordt omlijst door muziek van een vrouwelijke DJ, begint om 19.00 en eindigt om 23.30. Zalencentrum De Treemter vindt je aan de Bogermanstraat 3 in Balk. De entree is GRATIS!

Koesterkisten van Lytse Skat op Heit & Mem Beurs Leeuwarden

22 oktober 2013

Aankomend weekend sta ik met de koesterkisten van Lytse Skat op de Heit & Mem beurs in Leeuwarden. Afgaand op het enorme succes van het Friestalige tijdschrift Heit & Mem zijn de verwachtingen hoog gespannen. De spiksplinternieuwe beurs richt zich met “alles” rondom het kind op aanstaande en kersverse ouders en gezinnen met peuters, kleuters en kinderen tot zelfs 12 jaar. En niet te vergeten op de kinderen zelf en natuurlijk op de opa’s en oma’s. De HEIT & MEM-beurs is voor jong en oud een waar feest! https://heitmembeurs.nl/. Voor Lytse Skat een unieke kans om de vele mogelijkheden van de Koesterkisten te presenteren. Onze stand is te vinden onder nummer 5133 vlakbij het horeca terras. Kom ook en profiteer van onze kortingsactie! Tot ziens, oant sjen.

Herinneringsdoos uit ‘liefde voor later’ geassocieerd met koesterkist

3 juli 2013

Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor Lytse Skat-koesterkisten. Ik nam deel aan de jaar markt 'Sipelsneon' in Sloten. Er waren veel belangstellende bezoekers die mijn stand bezochten. De tinnen tandendoosjes, lavendelharten, kleine bewaardoosjes vielen goed in de smaak. Ik neem deze aanvullende verkoopwaar graag mee naar markten en beurzen. Natuurlijk zijn de Koesterkisten hét product maar vaak niet om per direct te verkopen. Daarvoor moet vaak even een gelegenheid zijn, zoals geboorte, trouwen o.i.d.

Wat opviel, was dat veel mensen begonnen over het nieuwe programma van Anita Witzier 'in liefde voor later'. Daarin worden een ongeneeslijke zieke vader of moeder uit jonge gezinnen gevolgd en geïnterviewd. De herinneringsdoos staat hierin centraal als verwerkingsthema. Veel mensen associeerden dat met mijn koesterkisten. Vandaag had ik een koesterkist met vlinders mee. Deze heb ik verkocht aan iemand die net haar kindje verloren was bij de geboorte, een hele ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Juist zij was op zoek naar zo'n herinneringskistje. Ze was er ontzettend blij mee en kan zo mooi alle dierbare spulletjes en kaarten van haar overleden kindje bewaren. De visitekaartjes en flyers namen gretig aftrek en ik verwacht dan ook zeker nog bestellingen naar aanleiding van deze jaarmarkt!

Koesterkist op beurs Vrouw in Leeuwarden

5 maart 2013

Mensen blij maken met mijn koesterkisten, dat is mijn passie. Ik ben dan ook voortdurend bezig om mijn producten nog beter te maken en te promoten.

Aankomend weekeinde 8 t/m 10 maart kun je deze koesterkist van Lytse Skat op beurs ‘Vrouw’ in Leeuwarden in stand 4036 van Photogifts.nl bewonderen.

Photogifts.nl is onderdeel van ZWF Ontwerp in Bolsward. Al vanaf het begin werk ik met hen samen. Hier worden de koesterkistonderdelen geprint. Ik ben erg blij met deze partner, want ook hier wordt met passie gewerkt. En heel belangrijk, ZWF Ontwerp, denkt met mij mee.

Onlangs heeft ZWF Ontwerp een nieuwe machine in gebruik genomen, waarmee de prints in hogere resolutie gedrukt kunnen worden en dus nog scherper zijn. En zo worden de koesterkisten nog mooier!

Koesterkist traditie

1 maart 2013

Tijd voor wat statistieken! Ik heb ontdekt dat 60 procent van de koesterkistenkopers een ‘terugkerende klant’ is. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat deze koesterkistenkopers zeer tevreden zijn over het product.

Natuurlijk zie ik zelf ook de blije gezichten als de koesterkisten worden opgehaald. Ik merk bij sommige families dat het geven van een koesterkist bij de geboorte van een kind of kleinkind al een heuse traditie is geworden! En dat doet me zo goed!

Ik hoop nog heel veel opa’s en oma’s, broers en zussen, vrienden en vriendinnen blij te maken met een koesterkist.

Nieuwjaarswens

Geef een koesterkist als Sint of Kerstcadeau!

21 november 2012

Vaak is het moeilijk kiezen in het enorme aanbod van geschenken in de feestmaanden. Je wilt een geliefd iemand graag verrassen met een persoonlijk cadeau op speciale dagen zoals Kerst of op Sinterklaas. Wellicht is het een idee om een bijzondere koesterkist te laten maken!
Zelfs voor bedrijven heb ik de mogelijkheid om een gepersonaliseerde koesterkist te maken. Dan print ik er bijvoorbeeld het bedrijfslogo, een tekst over de visie, of er een bijzonder gedicht op!
Inmiddels heb ik al een aantal aanvragen binnen om een mooie koesterkist te maken. Het is fijn dat de klanten me hiervoor tijdig benaderen zodat ik genoeg tijd heb voor het maken van een ontwerp.
Dus mocht je na het lezen van deze blog ook een koesterkist willen laten maken, wacht dan niet te lang zodat de aanvraag nog op tijd verwerkt kan worden!

Kwaliteitsverbetering van de koesterkisten

7 november 2012

De koesterkisten van Lytse Skat worden door Empatec in Franeker geproduceerd. In overleg wordt er gekeken of er verbeteringen met betrekking tot de constructie mogelijk zijn. Tegenwoordig worden de panelen met een ronding gevreesd waardoor er geen scherpe hoeken meer aan de kisten ontstaan. Ik ben hier zeer tevreden mee, temeer omdat ik de kindvriendelijkheid van het product hoog in het vaandel heb staan. Bovendien ziet het er mooier uit en blijkt een kleine aanpassing een grote vooruitgang!

Koesterkisten verkocht naar het buitenland

24 september 2012

Toch aardig om even met jullie te delen dat een aantal koesterkisten naar het buitenland zijn vertrokken. Er komen al geruime tijd bestellingen uit België. Dit voorjaar had ik er zelfs drie achter elkaar! Op de vraag hoe de klanten aan het product Koesterkist zijn gekomen bleek dat ze via de zoekmachine op de site van Lytse Skat waren gekomen. Voorts zijn er 2 Koesterkisten ongemonteerd naar Amerika gegaan. Deze klant had al eerder voor de kleinkinderen in Nederland een mooie koesterkist laten maken. In deze familie is het een traditie geworden om alle kleinkinderen er één te geven. Ze zijn vooralsnog gezegend met kleindochters en voor hen maakte ik een bloemen poef met naam en datum zoals afgebeeld.De opa en oma nemen ze mee in het vliegtuig en monteren de kisten bij aankomst zelf af.

Voorts staat er ook een koesterkist in Frankrijk en Duitsland. Met de tijd hoop ik natuurlijk dat de Koesterkisten een internationaal bekend product gaat worden!

Geen geboortelepel maar een koesterkist

25 augustus 2012

Net voor de vakantie kreeg ik een aanvraag voor het maken van 3 koesterkisten.

De oma van de kleinkinderen voor wie de koesterkisten bedoelt waren, had het interview wat omrop Fryslân op 4 mei in het programma 'Omnium' over de koesterkisten van Lytse Skat uitgezonden gehoord en dacht: “Dat wil ik mijn kleinkinderen geven in plaats van een geboortelepel”. Ze vond het zo'n origineel idee en de gedachte achter de koesterkisten om er persoonlijke spullen in te bewaren sprak haar erg aan. Zo kwam ze hier en had de geboortekaartjes en een aantal foto's van de kinderen meegenomen. In overleg hebben we er een mooi ontwerp voor op de voorkant van de kisten van gemaakt. Ze heeft er gestoffeerde deksels bij besteld, zodat het ook een praktische zitplaats voor op de kinderkamer is.

Een poosje terug heeft ze me opgebeld om te vertellen dat ze ze cadeau had gedaan en dat ze echt superblij met dit bijzondere cadeau waren. Zulke reacties doen me natuurlijk erg goed en het blijft fantastisch om zulke mooie koesterkisten te ontwerpen waar menigeen een leven lang plezier van zal hebben!

Bestelling naar aanleiding van bewaarde flyer

26 januari 2012

Het is alweer twee en een half jaar terug toen ik voor het eerst Lytse Skat introduceerde op de Country fair in Harich. Toen al waren de bezoekers erg enthousiast over de mogelijkheden van de koesterkisten. Destijds ben ik ook begonnen met kindermeubels. Dat loopt helaas lang zo goed niet als de koesterkisten dat doen. Daar heb ik er inmiddels zo'n 150 van verkocht. Nu had ik laatst een bestelling van een klant waarmee ik even telefonisch contact had over het ontwerp. Ik vroeg haar hoe ze Lytse Skat en haar koesterkisten had gevonden. Ilona vertelde me dat ze destijds op de fair geweest was met haar ouders en ze was toen al helemaal onder de indruk van de koesterkisten. Nu er in de familie weer een kleine geboren was, had haar moeder voorgesteld een luiertaart te maken, maar dat vond zij geen goed plan: “Mam ik weet iets wat veel origineler is!” En zo kreeg ik de bestelling voor een rondom geprinte koesterkist voor kleine Casper. Het was nog een pittige opdracht. Het geboortekaartje bestond uit een 'draken-familie' wat in piramide vorm uitgezet kon worden. Het leuke was dat je de staarten over de zijkanten naar achteren in een hart kon laten vallen. Het is zoals je op bijgaande foto kunt zien een zeer geslaagde koesterkist. Zelf ben ik er dan ook best trots op dat deze zo mooi gelukt is. De reactie van Ilona was ook hartverwarmend: “Wij zijn echt super blij met hoe mooi de kist is geworden. We hebben het op kerst avond cadeau gegeven aan mijn broer en schoonzus. Mijn schoonzus kon het niet droog houden (hormonen). "Nu krijg ik 2 jaloerse dochters die dat ook willen", Zei mijn schoonzus. Waarschijnlijk krijg je nog wel van haar te horen dan.
Ik ga in ieder geval een flyer bij mij op het werk ophangen, ben erg enthousiast en dat wil ik doorgegeven!!

Ik wens je een fijne jaarwisseling en misschien heb ik dan weer een nieuw idee in petto voor jou.

Groetjes Ilona Boddeke - Venema

Bedrijven en organisaties ontdekken de koesterkist als het perfecte kraamcadeau

25 oktober

Het maken van de koesterkisten en herinneringskisten is nog steeds het leukste wat er is. Vind ik. Helemaal als ik de bestellingen aflever en mensen helemaal blij worden van het resultaat.

Ik blijf daarom zoeken naar manieren om nog meer mensen blij te kunnen maken met een koesterkist als origineel kraamcadeau, of een herinneringskist, voor een overleden dierbare.

Een poos geleden heb ik een mailing gestuurd naar de personeelsverenigingen van bedrijven en organisaties in de regio. Van die mailing zijn er nu een paar organisaties die zich hebben gemeld.

Zo mag ik voor de zwangere werknemers van een huisartsenpost en van een kinderdagverblijf koesterkisten maken. De collega’s waar een kindje is geboren, krijgen allemaal een koesterkist. Maar geen enkele koesterkist is hetzelfde. Want ook voor deze koesterkisten geldt dat ze zo persoonlijk gemaakt kunnen worden, als gewenst.

Dat betekent dat het geboortekaartje op de kist geprint kan worden, maar natuurlijk ook foto’s en zelfs het bedrijfslogo kan erop.

Wordt er bij u op het werk vaak gezocht naar een origineel kraamcadeau? En is het iedere keer weer een probleem? Bel me of stuur een mailtje. Dan bespreken we de mogelijkheden. Eventueel maken we een afspraak en neem ik ook wat voorbeelden mee. Afhankelijk van het budget kan ik kijken, wat ik voor die prijs kan bieden!

Dan kan ik in de toekomst nog meer mensen blij maken met een koesterkist! En daar word ik dan ook weer blij van!

Borden gemaakt door Lytse Skat

Wegwijsborden van Lytse Skat bij zorgboerderij Kleurrijk in Oudemirdum

Ik heb alweer een poosje niet geblogd. Ik heb dan ook een pittige klus. In ben gevraagd om in korte tijd de zorgboerderij Kleurrijk Oudemirdum te voorzien van bewegwijzeringsborden en borden met pictogrammen.

Zaterdag 28 mei is de Open Dag bij de zorgboerderij bit.ly/lcBi1n dus dan moet alles natuurlijk afgeleverd, opgehangen en bevestigd zijn. Ik sta trouwens zaterdag ook met enkele Lytse Skat-producten zoals de koesterkisten en een paar houten kindermeubels op de Open Dag. Er worden veel mensen verwacht.

Het is voor het eerst dat ik een grote opdracht hebt om ook prints te leveren op ons nieuwe product: geborsteld aluminimum.

Het terrein van de zorgboerderij is ongeveer 1 hectare. Dus overal moeten borden komen die het publiek wijzen naar de belevingstuin, theeschenkerij, de winkel en de kaarsenmakerij bijvoorbeeld.

Ook maken we borden met daarop pictogrammen. Plaatjes, zodat de gehandicapte bewoners die niet kunnen lezen, begrijpen wat er bedoeld wordt. Zo maken we borden met pictogrammen met daarop plaatjes van horen, zien, voelen en ruiken voor in de belevingstuin.

Eerder maakte ik al eens een entreebord met het logo van de zorgboerderij. Daar is deze grote opdracht dus uit voort gekomen. Ik ben er erg blij mee! Misschien brengt het ook anderen op het idee om eens te kiezen voor een minder zakelijke uitstraling, dan we gewend zijn. Ik bespreek graag de mogelijkheden!

29 mei 2011

Gisteren was de opening van boerderij kleurrijk. We hebben ontzettend veel goede reacties gehad van de vele belangstellenden op de bewegwijzering gemaakt door Lytse Skat. De prints zijn gemaakt op geborsteld aluminium wat een stoere uitstraling geeft. Na deze prachtige opdracht hopen we dat meer bedrijven ons zullen benaderen!

Ladiesnight en Lady’s Day!

4 april 2011

Ook Friesland lijkt mee te doen aan de trend van Ladiesnights en andere speciale vrouwenevents! Ik word geregeld benaderd door organisatoren om met de koesterkisten van Lytse Skat naar evenementen en beurzen te komen. Het kost me teveel tijd om op alle beurzen te gaan staan, dus maak ik een selectie.

De eerstvolgende beurs waar je onze persoonlijke geboorte-, trouw- en koesterkisten kunt bewonderen is de Mama Kinderdag/Lady’s Day https://www.mamakinderdag.nl/drachten/mama-kinderdag-fair-drachten op zondag 10 april in het Fries Congres Centrum in Drachten.

Het is een beurs die wordt georganiseerd door webwinkel Cool & Gaaf https://www.coolengaaf.nl/ met zaken waar vrouwen dol op zijn zoals woonaccessoires, sieraden, make-up en kinderkleding.

Ook zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen, zoals een springkussen, en schminken.

In de Lytse Skat-stand Nr. 17 is er ook van alles te doenvoor de kinderen. Pimp je eigen bewaardoosje met glitters en plakkertjes en als ie klaar is pakken we m ook nog leuk voor je in (kosten 2,50 euro).

Ik ben van plan om op deze beurs ook inzicht te geven in hoe de koesterkisten worden gemaakt en hoe wij de kisten afmonteren. Natuurlijk is het ook mogelijk om op de beurs een koesterkist te bestellen of om inspiratie op te doen.

De andere beurs waar ik deze maand sta, is de Ladiesnight op donderdagavond 26 april van 20.00 tot 22.00 uur in dorpshuis it Joo in Oudega (W).

Kom je ook?

In een week 80 volgers erbij op twitter!!

14 januari 2010

Zit jij al op twitter https://twitter.com/#!/Lytseskat ? Mij wordt aangeraden, als beginnende ondernemer, om vooral actief te zijn op de social media. Dus ben ik nu al ruim een half jaar actief op twitter. Nou ja, actief. Ik had me aangemeld en liet af en toe van me horen.

Dan is het natuurlijk wel leuk dat er ook wat mensen op twitter zitten die je volgen. Dat waren er nog niet heel veel, maar nu heb ik in een week tachtig volgers erbij gekregen!

En dat is leuk, want als ik nu wat twitter, krijg ik geregeld respons. Ik krijg bijvoorbeeld vragen over wat ik doe. En dan leg ik uit dat ik koesterkisten maak, van hout, waar je allerlei prints op kunt laten drukken.

Zo kwam ik ook deze vraag tegen van kiddiezkidswear https://www.kiddiezkidswear.nl/ : ‘Wie oh wie wil er een mooie prijs beschikbaar stellen voor onze kleurwedstrijd, uiteraard tegen reklame voor jou shop #durf te vragen’

Kreeg vandaag dit mailtje "super leuk dat je dit beschikbaar wilt stellen, shoptopia https://www.shoptopia.nl/ collegae zijn enthousiast, wacht nog op een paar reacties maar denk wel dat we gebruik gaan maken van je aanbod."

Ik heb besloten om een print van de kleurplaat op een houten paneel van 40 x 40 cm. beschikbaar te stellen, voor de winnaar van de kleurwedstrijd.

Via twitter kwam ik ook in contact met kidscadeaus https://www.kidscadeaus.nl/ , ondernemers uit Friesland die werken aan een webshop met kraam- en kindercadeaus. Het leuke van twitter is dat ik heel makkelijk met mensen uit mijn branche (webwinkels, special cadeaus) in contact kom.

Ik wil het komend jaar echt meer gebruik maken van twitter en wil binnen korte tijd naar de 500 volgers toe. Voor de500ste volger maak ik trouwens gratis een koesterkist!

Oja en wil je nog weten hoe ik in een week tijd aan 80 volgers ben gekomen? Ik ben zelf flink wat mensen gaan volgen en die volgen dus terug! En de honderdste volger heb ik beloond met een kortingsbon. Ik spreek je op twitter!

Nadere info volgt nog.

Koesterkisten in trek bij volwassenen

14 januari 2011

2011 is voor mij goed begonnen! Ik kan me herinneren dat vorig jaar in januari er praktisch geen aanvragen voor koesterkisten binnenkwamen. Maar dit jaar is dit compleet anders. Ik heb nu al meer dan zes aanvragen binnen. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!

Wat mij opvalt is dat er steeds meer aanvragen binnenkomen voor koesterkisten voor volwassenen. Koesterkisten zijn geliefde kraamcadeaus, heel persoonlijk en een blijvend cadeau. Maar ook voor mensen die een mijlpaal bereiken, die bijvoorbeeld 40 of 50 jaar worden, krijgen graag een koesterkist cadeau.

Vaak worden op de koesterkisten voor volwassenen een jeugdfoto geprint, het geboortekaartje en vaak ook de geboortedatum en de datum van nu. Laatst heb ik zelfs een geboortetegel gescand en afgedrukt op de kist. Ook een leuk idee! Sommigen laten de deksel van de kist vrij, zodat de jarige zelf nog een print uit kan zoeken om op het deksel te printen.

Van mijn klanten hoor ik dat ze de zolder afzoeken en de kasten doorgaan op zoek naar persoonlijke spulletjes van de zus, zoon of vriendin. Die spulletjes gaan in de kist en geven ze zo cadeau.

Ik ben blij dat de koesterkisten zo aanslaan. Ik heb het idee dat de investeringen en op veel markten en beurzen staan, zijn vruchten begint af te werpen. Een fijn idee. Dat betekent trouwens niet dat we nu maar achterover gaan leunen. Ik heb al weer een paar leuke beurzen en markten gezien. Als ik de knoop doorhak, laat ik je weten op welke beurzen ik sta.

Hou deze blog in de gaten. Zo heb ik onder andere plannen voor een bijzondere Valentijnsactie! Daarover binnenkort meer!

Reacties klanten

5 januari 2011

Eerder had ik het al beloofd....bij deze een aantal geweldig leuke reacties van klanten; hier doen we het voor!!

Janneke was ontzettend verrast en er ook erg blij mee. Leuk om een cadeau te geven wat iemand echt iets doet. Het is jammer dat jij de reacties van mensen die zoiets moois krijgen dan weer niet ziet. Ze vond de witte kleur erg mooi, ze
kende ze alleen blank.

Niet alleen Ria en Marco maar de hele familie en vrienden groep vonden de kist geweldig!!Hij was ook echt prachtig, nogmaals heel erg bedankt!

De koesterkist is met gejuich ontvangen, ze waren helemaal onder de indruk!En vonden het zeker een heel bijzonder en origineel cadeau. Thomas vond hem ook prachtig en zei: Dat ben ik!!!!!

De papa en mama van Nienke waren hartstikke blij met het koesterkistje,
dus nogmaals bedankt!

Ik wil je nog even een mailtje sturen om te bedanken voor de PRACHTIGE geboortekist. Mijn zus en haar vriend hebben hem met heel veel enthousiasme in ontvangst genomen. Moet zeggen dat ik behoorlijk jaloers was in de positieve zin. De kleuren en de foto’s en het idee, zo super en origineel. Hij staat ook al op je site zag ik, leuk. Via deze weg wens ik je een TOP 2011 met maar veel nieuwe klanten.

Heb je nog niet eens laten weten hoe mooi ik m vond ! Echt heel stevig en stabiel en een mooie bedrukking! Mijn collega vond de koesterkist ook heel mooi, hij was heel enthousiast en zijn vrouw nog meer! Het is echt een leuk kado om te geven.

De koesterkisten zijn een groot succes geworden je hebt echt heel erg succes van je werk gehad. Ik had er een toespraakje bij dat de schatten des levens en van de geest hierin een plaatsje zouden krijgen! Er is veel om je internet nummer gevraagd en ook naar gekeken in de kisten. Het zijn natuurlijk allemaal jongelui van in de dertig dus daar krijg je beslist nog reacties op.Ik wil je wel heel erg bedanken voor al je moeite en meedenken van dit project!

Terugblik 2010

31 december 2010

Het was een roerig jaar. Onze leverancier van de koesterkisten, waar we zo tevreden over waren, ging failliet. We moesten op zoek naar een nieuwe leverancier met het juiste materiaal en affiniteit met ons product.
Dat viel nog niet mee.
Een tussenoplossing diende zich aan. Een particulier die het maken van de kisten wel op zich wilde nemen.
Het blijft een gok, want onze kwaliteitseisen zijn hoog.
Daar bleek dan ook het probleem te zitten.

De kisten die deze particulier voor ons had gemaakt, waren ver, ver onder de maat.
Er mankeerde van alles aan, hij had verschillende soorten hout door elkaar gebruikt, veel te goedkope materialen gekozen, slecht gelakt. Kortom deze kisten wilden wij niet aan onze klanten leveren! We hebben wel vijftig kisten bij deze man laten staan.

Net nu het zo druk was met bestellingen, moest ik alle klanten mailen/bellen om te vertellen dat de koesterkisten tot onze teleurstelling later geleverd zouden worden dan we hadden afgesproken.
Gelukkig maakte niemand er een probleem van! Er werd met begrip gereageerd! Fantastisch! Het lukte nog net om de 11 koesterkisten die in bestelling waren voor de kerstdagen te leveren. Ze zijn tijdens de kerstdagen cadeau gedaan en ik ben erg benieuwd naar de reacties van de ontvangers die tijdens deze feestdagen verrast werden met zo'n bijzonder cadeau! Ik laat het jullie zo snel mogelijk weten!

Inmiddels hebben we een nieuwe, betrouwbare leverancier gevonden, Empatec in Franeker https://www.empatec.nl/pageid=131/Vestiging_Franeker.html. Hier konden we nog voor de kerst de bestellingen ophalen, die we in eerste instantie elders hadden laten maken. Wij vinden het fijn dat we bij deze leverancier bovendien kunnen bijdragen aan de sociale doelstellingen van Empatec.

En het mooie is dat de populaire wit gelakte kisten hier veel goedkoper gemaakt kunnen worden, dan bij de vorige leverancier. We halveren de prijzen!
Daar staat tegenover dat we de basisprijs helaas met 10 euro moeten verhogen. De kosten stijgen en we stoppen er veel tijd in om de koesterkisten helemaal op maat en naar wens te maken.

Wat ook een opsteker is voor ons is dat onze koesterkisten nu ook te vinden zijn in de populaire webshop van Simply Dutch https://www.simplydutch.com/babyproducten/. Via deze site zijn superleuke, hippe cadeaus te koop, die allemaal in Nederland zijn geproduceerd. En dat wordt tegenwoordig steeds zeldzamer! Ik ben er trots op dat onze koesterkisten via Simply Dutch nu ook te bestellen zijn! Ik kwam de ondernemers achter de webshop het afgelopen jaar tegen op de Negen Maandenbeurs. Meteen waren ze enthousiast over onze producten. Ik denk dat met deze samenwerking onze koesterkisten bij een nog groter publiek bekend worden!

We zien het nieuwe jaar dus weer met veel vertrouwen tegemoet!

We zijn ontdekt!

5 november 2010

Dat we bijzondere producten maken, waar veel mensen heel blij van worden, wordt gelukkig in steeds grotere kring bekend. We waren nog maar net begonnen en toen stonden we al in bijna alle regionale kranten in Nederland (een verhaal overgenomen uit de Leeuwarder Courant).

Deze zomer werden we ontdekt door de Ariadne atHome Kinderen. In het najaarsnummer 2010 staat in de rubriek Websites "Lytse Skat" vermeld. Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Want het blijft zoeken hoe je de mensen duidelijk maakt dat we bestaan. En hele bijzondere cadeaus maken voor mensen die echt iets blijvends en persoonlijks willen geven!

Ik ben dan ook heel blij met een mailtje dat ik onlangs kreeg van SimplyDutch. www.simplydutch.com SimplyDutch is eigenlijk een verzameling van webshops. En de naam zegt het al, het gaat om producten die allemaal in Nederland worden gemaakt. Bekend zijn bijvoorbeeld de gehaakte knuffels van Anne-Claire Petit, wolvilten handpoppen van Owie Kiddie en houten deurknoppen van Pakhuis Oost. En binnenkort zijn dus ook de koesterkisten van Lytse Skat via SimplyDutch.nl te bestellen!

SimplyDutch is zo enthousiast dat de koesterkisten ook worden gepresenteerd op de Jonge Gezinnen Beurs in Utrecht www.jongegezinnenbeurs.nl/Beurs.htm van 4 tot en met 7 november en op de 9 maandenbeurs www.negenmaandenbeurs.nl/nl/nl/pages/default.aspx van 16 tot en met 20 februari in Amsterdam. Ik ben heel blij dat andere ondernemers mij zo steunen. Zo ben ik via de fair in contact gekomen met de meiden van Alleskitz https://www.alleskitz.nl/ ook zij waren geïnteresseerd in mijn producten en willen ze aanbieden op hun webshop.

De koesterkisten zijn trouwens sinds kort ook te spotten bij Babyhuis Wierdsma in Sneek www.babyhuis.nl en bij lifestylewinkel Liefs uit Lemmer. Ik hoop dat de kleurige kisten die ik daar onlangs heb afgeleverd, veel mensen op het idee brengt om een koesterkist bij mij te bestellen!

Heb jij een idee hoe ik meer bekendheid kan geven aan de producten van Lytse Skat? Ik vind het leuk als je met mee wilt denken! Mail je idee naar info@lytseskat.nl en ik hou je op de hoogte!

Filmpje van het productieproces doet het goed op de beurs

Ik kijk zeer tevreden terug op de Country Fair Friesland in Ysbrechtum. Vier dagen lang (van 22 tot en met 25 oktober) stonden we met onze koesterkisten op deze Fair. En de reacties waren weer super!

In eerste instantie maakte ik me een beetje zorgen om de plek op de beurs. Ik had gekozen voor een plekje in de verzameltent, een grote tent waar veel verschillende standhouders staan. Maar ik kreeg al snel een mooie ruime plek, vlakbij de ingang. En omdat het niet alle dagen heel mooi weer was (veel regen) was het juist bij ons in de tent lekker droog en warm en dus lekker druk!

Ik kreeg veel positieve reacties. Mensen die voor het eerst kennis maken met onze koesterkisten staan versteld van de mogelijkheden. Ze zien iets nieuws. En veel mensen noemen het een gat in de markt! Ik heb dan ook stapels flyers en visitekaartjes uitgedeeld.

Wat me opviel is dat veel mannen even stil bleven staan bij onze stand. Zij keken geïnteresseerd naar het filmpje van het productieproces van de koesterkisten. Het filmpje is trouwens ook op YouTube te vinden ( https://www.youtube.com/user/lytseskat?feature=mhsn) Op een groot scherm was het filmpje te zien. Afgewisseld met een filmpje van onze portfolio, de vele prachtige koesterkisten waar we al heel wat ouders en grootouders blij mee hebben gemaakt.

Zondag was de drukste dag van de Country Fair. Fotografe Marika van der Meer (https://www.maricavandermeer.nl/) was er de hele zondag voor de foto-actie. Mensen konden op de fair gratis een foto laten maken van zichzelf, een kind of huisdier. En deze foto’s worden vervolgens op een koesterkist of een houten paneel geprint. Vorig jaar hadden we deze foto-actie ook. Dit jaar werd er minder gebruik van gemaakt. Ik vermoed dat dit te maken had met het terrein, dat nogal modderig was van de vele regen. Ik denk dat de honden te smerig waren voor een mooi portret!

Op zoek naar een nieuwe leverancier

Een paar weken geleden kreeg ik het trieste bericht dat de fabriek die mijn kisten levert, de deuren sluit. Dat betekent dus dat ik op zoek moet naar een nieuwe leverancier. Het liefst zoek ik een fabriek in de buurt. Dat is makkelijk voor het contact.

Ik vind het erg jammer dat de fabrikant Trialis in Wolvega stopt, want we waren zeer tevreden over de kwaliteit van de kisten en de service. De bestellingen waren altijd ruim op tijd klaar.

Bij Trialis werkten mensen van de sociale werkvoorziening. Wij vonden het bijzonder om met onze bestellingen op die manier bij te dragen aan deze maatschappelijke doelstelling.

Ik heb inmiddels al een paar fabrikanten met een CNC-freesmachine benaderd. Het is natuurlijk belangrijk dat de kwaliteit minstens zo goed is! Zodra bekend is wie onze nieuwe kistenleverancier wordt, laat ik dat weten.

Wil je weten hoe onze kisten gemaakt worden? Bekijk dan het YouTube-filmpje ( https://www.youtube.com/user/lytseskat?feature=mhsn) dat wij hebben gemaakt van het hele productieproces!

Overigens hebben we nog een hele voorraad kisten, dus de bestellingen lopen geen gevaar!

Kleine Koesterkisten

13-9'10

Nieuw: kleinere (koester-)kisten

Misschien is het je opgevallen op de website. De term ‘koesterkist’. Een mevrouw uit België bestelde een mooie doopkist. Ik was benieuwd hoe ze mij had gevonden. Ze had op internet gezocht op de term ‘koesterkist’. Een mooie naam voor de kisten die wij aanbieden! Ik had al eerder met de naam koesterksiten rondgelopen; blijkbaar had ik dit zetje nodig om het daadwerkelijk aan te passen.

Het woord ‘kist’ schrikt sommige mensen een beetje af. Het doet hen denken aan bijvoorbeeld doodskisten. Jammer, want wij willen met onze houten kisten juist aandacht vragen voor de dingen die het bewaren waard zijn. Daarom lijkt het mij een goed idee om de term ‘koesterkist’ te introduceren voor de kisten ter ere van de geboorte van een kind of kleinkind, een trouwerij, een doopfeest of adoptie!

Over namen gesproken… ik ben nog op zoek naar een goeie naam voor een kleine maat kist, die vanaf medio september bij ons verkrijgbaar is. De standaardmaat die wij nu voeren is 40 x 40 x 40. Daar komt nu een kleiner kistje van 40 x 32 x 15 bij. Denk aan de grootte van een schoenendoos.

Een kleinere kist is voor veel mensen geschikter voor het plaatsen van de kist in het interieur. De kist laat zich wat makkelijker plaatsen op een kast, of ter decoratie. Bij deze kleinere kisten kan alleen op het deksel geprint worden. De kisten worden geleverd in wit gelakt hout.

Weet jij nog een goede naam voor deze kist met kleiner formaat? Je zou me zeer helpen! Mail je idee naar info@lytseskat.nl. Wie weet kan ik wat voor je terugdoen?

Zodra de foto’s van de kleinere kisten beschikbaar zijn, zijn deze natuurlijk te vinden op website.

Lytse Skat in de media

8-9'10

Ben er heel trots op dat ik in de Ariadne at Home Kinderen sta! De Ariadne selecteerde onder de noemer Foto’s en Labels (voor en met je kind, snel naar deze sites) tien webshops. Alle tien webshops zijn gespecialiseerd in spullen waar je je eigen foto in kunt verwerken.

Behalve Lytse Skat worden ook Hema.nl en spruitenco.nl genoemd.

Ik ben erg blij met deze publiciteit, want op deze manier wordt LytseSkat.nl onder de aandacht gebracht bij jonge ouders in heel Nederland. Eén jaar geleden, toen ik net was begonnen, heeft de Leeuwarder Courant een verhaal over de geboortekisten geschreven. Dit artikel heeft later in regionale kranten door heel Nederland gestaan.

Nog steeds komen er naar aanleiding van dit artikel klanten bij mij terecht! Ken jij ook mensen in jouw vriendenkring die op zoek zijn naar een origineel cadeau? Attendeer hen dan op deze website!

kijk ook: Lytse Skat in de Ariadne atHome kinderen